Skip to content

Project Engineer Energiemanagement

Doetinchem

Smakelijke kennismaking!

Geloof jij dat het mes aan meerdere kanten kan snijden?
Als je goed kijkt liggen de kansen voor het oprapen, althans zoals jij het bekijkt. En daar worden wij heel blij van. Jij spot niet alleen kansen maar weet deze te vertalen naar concrete projecten die breed gedragen én succesvol geïmplementeerd worden, door jou natuurlijk. Of het nu gaat om het realiseren van een project met flinke impact op het productieproces, modificatie of vernieuwing van bestaande installaties of kleine slimme aanpassingen in gedrag; jij draait er je hand niet voor om.
Jij: eindelijk ruimte voor al jouw goede ideeën. Wij: een lagere carbon footprint!

Jouw uitdaging als Project Engineer Energiemanagement
Die is kristalhelder, zoeken naar kansen om ons energieverbruik te reduceren voor onze drie locaties in Nederland: Doetinchem, (standplaats), Lelystad en Hardinxveld-Giessendam. Een vrije functie waarin jij verantwoordelijk bent voor monitoring en beheer van onze energiebehoefte. Vanuit daar ga jij samen met de verschillende teams op zoek naar kansen om ons verbruik terug te dringen. Kortom als het om energie gaat ben jij dé persoon binnen Intersnack! Tot je taken en aandachtsgebieden behoren onder andere:

 • analyseren en beoordelen van verbruiksgegevens en identificeren van afwijkende verbruiken;
 • borgen van de energiemanagement- procedures en certificering volgens ISO 50001;
 • begroten, plannen, budgetteren van energie(besparing)projecten;
 • verwerken gegevens van afvalwater (waterbalans), bemonsteringen etc.;
 • coördinatie meetweken Waterschap;
 • fungeren als contactpersoon van het bevoegd gezag m.b.t. milieuvergunning aanpassingen, toezichtbezoeken, etc.;
 • opstellen van diverse rapportages, KPI’s en overzichten van technische kengetallen;
 • beheren en evalueren van onderhouds-/lease contracten met externe partijen;
 • voorbereiden besprekingen van SLA’s met internen/externen;
 • gegevensverwerking in Ultimo.

Wij zijn ondernemend maar ook bewust, hoe vul jij ons aan?
Je bent een liefhebber van techniek én van mensen. Je hebt een duidelijke passie voor energiemanagement. Het geeft jou een kick om met een slimme aanpassing bij te dragen aan beter klimaat en tevens een besparing te realiseren. Samenwerken zit in jouw bloed, jij begrijpt als geen ander dat een nieuwe installatie of een aanpassing slechts een deel van stap vooruit is. Je voelt van nature goed aan waar kansen en risico’s liggen en weet anderen op een overtuigende en prettige manier hierin mee te nemen. Je hebt ervaring met engineering en projectmanagement binnen de (voedingsmiddelen)industrie. Je schakelt makkelijk tussen de verschillende niveaus van productie tot aan management/directie. Ook ben je resultaatgericht, coöperatief, werk je gemakkelijk samen en houd je er een gezonde manier van humor op na. Dat laatste vinden we erg belangrijk, de afdeling engineering is een team waar we veel willen blijven lachen. Verder vragen we voor de vacature van jou als Project Engineer:

 • afgeronde opleiding op minimaal bachelor niveau in een technische richting;
 • ervaring met energievraagstukken;
 • ervaring met Continuous Improvement en Maintenance methodieken;
 • goede beheersing van Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • kennis van het Softwarepakket Ultimo is een pré.


We vragen veel maar bieden je nog meer!
Allereerst een fijne werkomgeving met veel gedreven en collegiale collega’s die er samen met jou écht wat van willen maken. Collega engineers typeren de afdeling als gezellig met een fijne manager die je ruimte en verantwoordelijkheid geeft. We zijn kerngezond en dat betekend dat er voor ideeën, -okay alleen als ze goed zijn- altijd budget is. Onze werkplekken, zowel voor productie en kantoor, zijn zeer modern en faciliteren prettig werken maximaal. De salarisschaal voor deze functie loopt van € 4000,- tot € 5900,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring. We bieden je direct een vaste aanstelling bij indiensttreding. Daarnaast biedt Intersnack je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • 4 keer per jaar een personeelspakket met onze nieuwste producten;
 • studiefaciliteiten; 
 • thuiswerk regeling;
 • 8% vakantiegeld;
 • 25 verlofdagen, 3 roostervrije dagen en (vanaf 45 jaar) 1 tot 5 dagen extra;
 • voorwaardelijke winstdeling;
 • PGB pensioenregeling.

Wij zijn een internationale speler met sterke merken. We maken deel uit van de internationale Intersnack Group met vestigingen in heel Europa. In Nederland zijn we te vinden in hoofdvestiging Doetinchem, Lelystad en Hardinxveld-Giessendam. Innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid zijn onze sterke punten. Je hebt vast wel eens iets van ons gegeten, we produceren van hartige snacks en knapperige popcorn tot voedzame noten en smeuïge pindakaas. We produceren, verpakken en verkopen deze producten onder merknamen als Chio, POM-BÄR en bijvoorbeeld Tyrrells maar ook onder private labels voor retailers. Daarnaast leveren wij halffabricaten aan de voedingsmiddelenindustrie. 

We zijn groot genoeg om voorop te kunnen lopen, klein genoeg om nog steeds ondernemend, flexibel en persoonlijk te blijven. Ook dat is Intersnack, dat voel je. De sfeer is goed, iedereen kent elkaar en de lijnen zijn prettig kort. Dat maakt dat we gericht kunnen blijven inspelen op de wensen en behoeften van klanten en consumenten maar ook van medewerkers. Zo zijn lange dienstverbanden en interessante carrièrepaden eerder regel dan uitzondering. Onze kantoor werkplekken zijn modern en prettig. Dat laatste geldt ook voor onze productieomgevingen waar we volop investeren in innovatie, veiligheid, efficiëntie en ergonomie. Bij Intersnack zorgen we zo voor talloze geluks- of gezondheidsmomentjes bij consumenten in heel Nederland. En dat, dat maakt ons dan weer gelukkig!

Zien we je snel?

Bel met Dustin, zijn nummer is 06-42497257, hij kan je alles vertellen over Intersnack, de baan en hoe het is om hier te werken. Wel het echte verhaal natuurlijk, zodat we samen met jou een goede inschatting kunnen maken of Intersnack en de baan van Project Engineer Energiemanagement dé kans voor jou is.Acquisitie naar aanleiding van deze functie is niet nodig, wij komen graag direct in contact met geïnteresseerden.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar