Skip to content

Commercial Business Controller

Doetinchem

Smakelijke kennismaking!

Ben jij commercieel ingesteld en analytisch sterk? Affiniteit met de fast moving goods industrie? Op zoek naar een rol van betekenis in een organisatie die volop in beweging is? Dan hebben wij dé vacature. Misschien ken je ons nog niet, maar met een omzet van meer dan €4 miljard in 2022 behoort Intersnack tot een van de grootste snackproducenten van Europa. Onze ambitie is om – in de huidige uitdagende markt- onze positie verder te verstevigen. Wij zijn op zoek naar een gedreven Commercial Business Controller die als business partner van de commerciële teams een belangrijke bijdrage levert om onze groeiplannen te realiseren.


Intersnack produceert zowel A-merken als private label. In Nederland produceren wij chips, pindakaas en noten(mixen). In de Nederlandse markt is het grootste deel private label maar onze merken Chio, POM-BÄR en Tyrrells groeien hard.
We maken deel uit van de Intersnack Group met vestigingen in heel Europa. In Nederland hebben we fabrieken in Doetinchem, waar ook ons hoofdkantoor is, Lelystad en Hardinxveld-Giessendam. In totaal werken er in Nederland en België ruim 600 collega’s. Intersnack is een privately owned company. Daardoor kunnen we in het nu, snel beslissingen nemen, maar ons ook richten op de lange termijn. De drijvende kracht achter onze omzetgroei is onze ondernemende cultuur die wij als bedrijf zo koesteren: een fijne sfeer, bijzonder korte lijnen, weinig politiek, veel ruimte voor initiatief en oog voor milieu en duurzaamheid, dat kenmerkt Intersnack.


Jouw rol

Jij bent de financiële business partner van de commerciële teams en daarmee het bedrijfseconomisch geweten van de organisatie. Als het gaat om de realisatie van de commerciële plannen, vertaal jij informatie naar financiële inzichten, ter ondersteuning van de strategische besluitvorming. In deze uitdagende rol werk je nauw samen met sales- en marketing collega’s binnen het private label team en het A-merken team. Je zorgt voor een sluitende planning & control cyclus bij de ontwikkeling van budgetten en forecasts en bent ondersteunend bij het commerciële besluitvormingsproces.


Verantwoordelijkheden & taken:

 • Financiële business partner van de commerciële teams, verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies en financiële analyses met betrekking tot commerciële trends, kansen en verbeterpunten.
 • Ontwikkelen en onderhouden van financiële modellen, budgetten en prognoses ter ondersteuning van strategische plannen en resultaten van de commerciële afdelingen.
 • Monitoren en rapporteren van belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) met betrekking tot o.a. omzet- en margeontwikkeling, prijs & mix ontwikkeling en marketing investeringen
 • Opstellen, valideren en challengen van business cases met betrekking tot nieuwe salescontracten, productintroducties en diverse promotionele- en marketingactiviteiten
 • Financieel beheren van bonus- en kortingsafspraken met klanten.
 • Evalueren van prijsstrategieën en aanbevelingen doen voor aanpassingen om de omzet te maximaliseren.
 • Voorbereiden van financiële rapporten en presentaties voor het senior management en belangrijke stakeholders.

Het team Business Control bestaat uit 4 collega’s, waaronder de Business Control Manager, waar je rechtstreeks aan rapporteert.


Wij zijn ondernemend en kijken naar de lange termijn, hoe vul jij ons aan? Jij hebt aantoonbare ervaring als Commercial of Business Controller, bij voorkeur in een FMCG-omgeving. We zoeken een collega met een HBO of WO- achtergrond in (bedrijfs)economie of verwant vakgebied. Je hebt sterke financiële modellerings- en analytische vaardigheden. Je hebt een scherp oog voor detail en kunt complexe informatie vertalen naar heldere inzichten en aanbevelingen. Je communiceert effectief met verschillende stakeholders en weet anderen te overtuigen van jouw ideeën en plannen. Daarnaast ben je commercieel sterk en heb je een goed begrip van de markt en de concurrentie. Je hebt ervaring met financiële software en tools (Excel, ERP-systemen, BI-tooling).


We vragen veel maar bieden je nog meer!

Je vertrekpunt is solide: er is een sterke basis en een fijne werkomgeving met collega’s die er samen met jou écht wat van willen maken. Een ondernemende no-nonsense werksfeer. Onze vestigingen en werkplekken zijn modern en faciliteren optimaal prettig werken. Thuiswerken en flexibele aanvangstijden zijn in goede afstemming mogelijk. We belonen de functie van Commercial Business Controller met een goed salaris en uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 25 verlofdagen en 3 roostervrije dagen;
 • voorwaardelijke winstdeling;
 • mogelijkheid tot thuiswerken;
 • een pensioenregeling met twee derde werkgeversbijdrage;
 • goede studiefaciliteiten;
 • doorgroeimogelijkheden binnen de Intersnack groep;
 • 4 keer per jaar een personeelspakket met onze nieuwste producten.


Het sollicitatieproces

Wat kan je verwachten? De sollicitatieprocedure bestaat bij ons uit 2 of maximaal 3 gespreksrondes. In sommige situaties maken we gebruik van een assessment.

Zien we je snel?

Wij maken graag kennis met je om samen met jou te bepalen of jij - net als heel veel van onze collega’s - gelukkig gaat worden van werken bij Intersnack. Bel of app voor meer informatie met Iris op 06- 10114611.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar